KezdőoldalUncategorized13+1 jó tanács hogy szerencsés legyél 2017-ben!

13+1 jó tanács hogy szerencsés legyél 2017-ben!

2016-12-31

by

Oszd meg

szilveszter újév

Itt az ideje csinos ruhába bújni, pezsgőt inni és elbúcsúztatni a 2016-os évet!
szilveszter újév

 1. Újév napján ne fogyasszunk baromfit, mert az egész évre elkaparja a szerencsét, a pulyka ráadásul haragot is hoz a házhoz. A halat is hanyagod, mert elúszik vele a szerencséd.
 2. Ezért kell  disznóhúst enni, mert kitúrja a szerencsét
 3. Ha szeretnéd, hogy pénz álljon a házhoz az újévben, egyél lencsét, babot, borsót, hiszen ezek a pénz alakjával, szimbolikus jelentésükkel hozzák a pénzt, a bőséget. Ha rétest sütsz, vagy eszel, az pedig tartóssá teszi a gazdagságot.
 4. A szilveszteri bulinak, hangosnak és fényesnek kell lennie, így elűzzük a rossz szellemeket.
 5. Ha nem akarsz semmiben hiányt szenvedni a következő évben, akkor legyen tele a kamrád minden jóval, semmi ne álljon üresen, például a liszt- és cukortartó. A hűtőszekrényben is legyenek finom ételek, mert akkor ez lesz jellemző az egész évre.
 6. Minél több arany és csillogó dísszel vegyük körbe magunkat, hogy gazdagságban teljen az új évünk
 7. Amit az újév napján cselekszik az ember, az hatással lesz egész évre, így tartózkodjunk például a vitáktól, veszekedésektől. Aki korán kel, egész évben friss lesz, aki gyengének, betegnek érzi magát, az egész évben ilyen lesz.
 8. Tilos a mosás, a teregetés, és nem ajánlatos kivinni a szemetet sem, mert a szerencsét is kiöntöd vele a házból.
 9. Sokan ezen a napon tankolják tele az autójukat, hogy a következő évben mindig tele legyen a benzintank.
 10. Malacos képet, kabalát, vagy az édes évet jelentő marcipán malackát hordanak maguknál, akik bőséget és boldogságot akarnak varázsolni.
 11. Sok családban szokás szilveszter napján szerencsepogácsát sütni. A szerencsepogácsa úgy készül, hogy a sima pogácsák egyikének közepébe érmét teszünk, és aki megtalálja, azt éri abban az évben a legnagyobb szerencse. Fontos azonban, hogy a pogácsa még az óévben elfogyjon!
 12. Rendkívül fontos: újév napján ne veszekedjünk! Tartózkodjunk a viszálykodástól, perpatvartól, mert különben az egész évet veszekedéssel fogjuk tölteni.
 13. Akik ma dolgoznak, olyan féle munkát végezzenek, amit egész évben kívánnak maguknak és úgy végezzék, ahogy egész évben dolgozni akarnak és tudnak. (jókedvben, örömben, vidámságban.)

+1. Jó tanács, hogy a szerelmeseknél, házasulandóknál tele legyen a mézes bödön, illetve legyen méz a háznál, ugyanis ha a szerelmesek megkenik ajkukat mézzel, és éjfélkor úgy váltanak csókot, akkor édes és hosszú lesz a szerelmük, házasságuk.
szilveszter újév